Новини

Список новин

 

Список
новин:

JKX опублікувала результати пробуреної Ігн-149 свердловини на Лондонській фондовій біржі

4 червня, Лондон – JKX Oil &Gas plc, материнська компанія СП «Полтавська газонафтова компанія» (далі – СП ПГНК) опублікувала результати пробуреної Ігн-149 свердловини Ігнатівського родовища на Лондонській фондовій біржі.

У травні 2021 року завершене буріння і освоєна нова свердловина №149 на Ігнатівському родовищі. При випробуванні отримані початкові  дебіти нафти 135,3 т/добу та природного газу 106,6 тис. м3/добу на штуцері 11 мм.

У свердловині проведені гідродинамічні дослідження, Ігн-149 була закрита для досліджень на неусталених режимах фільтрації. Результати досліджень показали незначне виснаження покладу. Роботи були проведені працівниками відділу дослідження свердловин СП ПГНК, за допомогою каротажної установки та глибинних приладів.

Після цього свердловину відкрито на 8 мм штуцері для дослідження на усталених режимах фільтрації. Дебіти склали: нафти  58,0 т/добу;  газу 64,5 тис м3/добу.

Наразі проводяться дослідження для визначення оптимального режиму роботи свердловини.

Довідка

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, яке було створене у 1994 році, є дочірнім підприємством JKX Oil & Gas plc. СП ПГНК є одним з лідерів серед недержавних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та підготовка газу та нафти. Полтавська газонафтова компанія використовує найсучасніші технології і методи у досягнення Україною енергетичної незалежності.

Материнська компанія, JKX Oil&Gas plc, є публічною компанією, акції якої торгуються на Лондонській фондовій біржі з 1995 року та керується Радою директорів. Генеральним директором СП ПГНК та JKX Oil&Gas plc є Віктор Гладун, який очолює компанію з 2016 року.