Новини

Список новин

 

Список
новин:

Віктор Гладун: єдина рентна ставка дасть змогу видобувникам акумулювати інвестиції у розвиток

30 квітня, Київ – СЕО СП ПГНК та JKX Group, Віктор Гладун розповів як енергетична криза вплинула на ситуацію в Україні та назвав кроки, які необхідні для розвитку нафтогазової індустрії у своєму інтерв’ю для Expro Consulting.

«Було б не погано, запровадити державну політику – викуповувати газ і нафту у складний час, при падінні ціни менше $40 за барель нафти, чи менше $160 за куб газу. Не купувати ресурс за кордоном, не вимивати кошти з державного бюджету, а підтримати, в першу чергу, своїх виробників», – зауважив Віктор Гладун.

Ключові тези Генерального директора:

  • У компанії була задача номер один – це стабілізація;
  • Плани – це нове буріння на своїх родовищах, придбання нових ділянок та продовження співпраці з державними компаніями;
  • Коли Україна виплатить JKX всі зобов‘язання щодо міжнародних договорів, це буде хороший сигнал для інвесторів;
  • Регуляція ринку газу зі сторони держави є неприйнятною.
  • Необхідно ввести уніфіковану рентну ставку на рівні 12% для всіх свердловин глибиною до 5 тис. метрів.

«Встановлення єдиної рентної ставки для всіх родовищ дасть змогу видобувникам акумулювати інвестиції у розвиток. Ми вважаємо, що правильним буде введення уніфікованої рентної ставки на рівні 12% для всіх свердловин глибиною до 5 тис. метрів.

Це дозволить видобувникам заощадити кошти на інвестиції у видобуток. Це додасть інвестиційної привабливості у нафтогазовий сектор України», – підсумовує Віктор Гладун.

Про це та більше читайте за посиланням:

https://expro.com.ua/statti/vktor-gladun-dina-rentna-stavka-dast-zmogu-vidobuvnikam-akumulyuvati-nvestic-u-rozvitok?fbclid=iwar1wnnguqd1plx5jjznpjpff4z9adzpxa9f-g7nyj1uuhda0fsa6rad9ncg