Новини

Список новин

 

Список
новин:

ПГНК ініціювала створення ландшафтного заказника «Світлівщина»

Людмила Хоміч, юрисконсульт ПГНК, представила ініціативу компанії щодо створення об’єкту природно-заповідного фонду

Київ, 7 листопада 2019 року  – Полтавська газонафтова компанія (ПГНК) ініціює створення об’єкта  природно-заповідного фонду – ландшафтного заказника місцевого значення «Світлівщина». Про це повідомила юрисконсульт ПГНК , Людмила Хоміч, під час конференції «ЕКОлогічний діагноз та рецепт оздоровлення для бізнесу в Україні: шукаємо рішення», який відбувся у Міжнародному виставковому центрі Києва в рамках виставки «Екологія підприємства». Для діалогу організатори заходу запросили експертів, представників влади та бізнесу, які безпосередньо реалізують природоохоронні завдання на власних підприємствах.

Людмила Хоміч презентувала ініціативу компанії щодо створення заповідного об’єкту, яка стала можлива внаслідок тривалих моніторингових досліджень ПГНК. Компанія виявила, що лучно-болотні угіддя на околиці с. Світлівщина Новосанжарського району Полтавської області містять зникаючі середовища існування біорізноманіття, є шляхами міграції та середовищем гніздування птахів. Як наслідок належної співпраці ПГНК з місцевою громадою, науковими та державними установами, було розпочато проект,  який є яскравим прикладом результату взаємодії бізнесу – громадськості-науки-і держави.

Загалом, із залученням представників наукових установ, протягом 10 років  ПГНК виявила близько 15 унікальних осередків біорізноманості, які є репрезентативними у геоботанічному, ценотичному,  флористичному та фауністичному відношенні.

Дякуємо організаторам заходу за можливість долучитися до чудового заходу та презентувати проект нашої компанії.