Новини

Список новин

 

Список
новин:

СП ПГНК нарахувала 251,3 млн грн рентної плати за 6 місяців 2021 року

22 липня, Київ – СП «Полтавська газонафтова компанія» (далі – СП ПГНК) нарахувала 251,3 млн гривень рентної плати до державного бюджету України за 6 місяців 2021 року.
З початку 2021 року, місцеві бюджети Полтавщини отримали зі сплаченої ренти 11,4 млн гривень, а саме:
• до ОТГ та сільських рад – 6,9 млн грн;
• до обласного бюджету Полтавської області – 4,5 млн грн.
Рентна плата, яку сплачують компанії від видобутку, є вагомим надходженням до місцевих бюджетів територіальних громад та становить 3% від загального об’єму нарахованої та сплаченої ренти.
СП ПГНК є соціально-відповідальним бізнесом та надійним партнером Полтавського регіону. З січня по червень 2021 року Компанія уклала ряд соціальних угод з місцевими громадами та надала додаткові кошти на реконструкцію мережі вуличного освітлення в с. Нехвороща та с. Соколова Балка, ремонт ділянки дороги до Андріївського ліцею, буріння водної свердловини для населення Нехворощанської громади та підтримку місцевих закладів освіти, медицини та спорту. Загалом за перше півріччя 2021 року на реалізацію соціально значущих проєктів на території Полтавської області Компанією було надано майже 2 млн грн.

 

Довідка

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, яке було створене у 1994 році, є дочірнім підприємством JKX Oil&Gas plc. СП ПГНК є одним з лідерів серед недержавних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та підготовка газу та нафти. Полтавська газонафтова компанія використовує найсучасніші технології і методи у досягнення Україною енергетичної незалежності.

Материнська компанія, JKX Oil&Gas plc, є публічною компанією, акції якої торгуються на Лондонській фондовій біржі з 1995 року та керується Радою директорів. Генеральним директором СП ПГНК та JKX Oil&Gas plc є Віктор Гладун, який очолює компанію з 2016 року