Новини

Список новин

 

Список
новин:

СП ПГНК нарахувала 108,2 млн гривень рентної плати до державного бюджету України за 1 квартал 2021 року

12 травня, Київ – СП «Полтавська газонафтова компанія» (далі – СП ПГНК) нарахувала 108,2 млн гривень рентної плати до державного бюджету України за 1 квартал 2021 року.

Зокрема, місцеві бюджети Полтавщини отримали 5,41 млн гривень, а саме:

  • до обласного бюджету – 2,16 млн гривень;
  • до бюджетів ОТГ – 3,25 млн гривень.

Рентні кошти є вагомим надходженням до місцевих бюджетів громад, адже це дає можливість розбудови та модернізації інфраструктури, реалізації важливих соціальних та екологічних проектів.

«СП ПГНК завжди сумлінно та своєчасно сплачує податки до державного бюджету України. З квітня поточного року коректне обчислення зобов’язання з рентної плати за видобуток природнього газу є неможливим через  відсутність затвердженої державними органами методології переведення одиниці виміру природнього газу з тисяч кіловат-годин в тисячі кубічних метрів. Необхідність затвердження цієї методології виникла в зв’язку зі вступом в дію з 1 квітня 2021 року оновленої редакції Закону України «Про митний тариф України» в частині визнання одиницею виміру природнього газу тисячі кіловат-годин (тобто імпортний паритет з цієї дати визначається за тисячу кіловат-годин), в той час коли базою оподаткування згідно Податкового кодексу України є вартість (імпортний паритет) тисячі кубічних метрів видобутого природнього газу.

Вкрай важливо не допустити утворення критичної ситуації в нафтогазовому секторі.

Ми сподіваємося на швидке вирішення питання зі сторони Уряду, та можливість й надалі коректно обчислювати та сплачувати рентну плату за користування надрами, наповнювати як державний, так і місцеві бюджети України», – прокоментувала Головний бухгалтер СП ПГНК Людмила Ільїнська.

СП ПГНК продовжує надавати підтримку місцевим лікарням у боротьбі з пандемією Сovid-19 та реалізовувати важливі соціальні проекти для громад.