Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія оголосила результати роботи за I півріччя 2018 року

Київ, 30 липня 2018 року – СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК), одна з найбільших недержавних нафтогазовидобувних компаній в Україні, оголосила результати роботи за перше півріччя 2018 року. Протягом перших 6 місяців (січень-червень) ПГНК переглянула програму буріння, а також оновила програму інтенсифікації та капітального ремонту свердловин (КРС). Крім цього, компанія вже отримала перші результати програми з відновлення ліквідованих свердловин, збільшила завантаження заводу з виробництва скрапленого вуглеводневого газу (СВГ), а також вперше з 2015 року розпочала буріння свердловини.

Завдяки новій програмі, за підсумками першого півріччя обсяги видобутку газу склали 83,6 млн м3, нафти і конденсату – 17,3 тис. тон; виробництво СВГ, в свою чергу, досягло 5,1 тис. тон. За січень-червень цього року ПГНК нарахувала 243, 9 млн грн ренти за видобуток природного газу, нафти та конденсату, з цієї суми 12,2 млн грн були спрямовані в місцеві бюджети.

 

 

Позитивні результати дає робота з капітального ремонту свердловин та інтенсифікації. 

З початку року було відновлено 5 свердловин із фонду державних підприємств і 4 з власного фонду. ПГНК також готує програми робіт для наступних 4 свердловин із фонду державних компаній.

З метою збільшення обсягів виробництва скрапленого вуглеводневого газу, ПГНК вперше імпортувала сировину для дозавантаження заводу з виробництва СВГ, збільшивши таким чином завантаження з 25% до 40%.

У рамках програми розвитку регіонів, ПГНК продовжила розвивати проекти соціальної відповідальності. Загальна сума коштів, виділених на підтримку і реалізацію таких проектів в Україні в січні-червні 2018 року, склала 1 265 553 грн. Серед найбільш успішних варто відзначити Новосанжарський і Машівський райони Полтавської області, де виділені кошти пішли на покращення інфраструктури та благоустрій сіл, а також на реалізацію окремих освітніх проектів у дитячих садках і школах-інтернатах.

«Ми раді відзначити, що нашій компанії вдалося досягти позитивних результатів у першому півріччі 2018 року. Ми зробили ставку на мінімізацію ризиків і працюємо лише в рамках власного фінансування, без залучення зовнішніх ресурсів. В результаті проведених робіт, показник EBITDA за перше півріччя перевищив бюджет на 20%, а операційний грошовий потік – на 5%. Компанія успішно виконує раніше затверджену комерційну стратегію з реалізації продукції на прозорих майданчиках. Завдяки ефективній роботі всієї команди, ПГНК вийшла на стабільний рівень видобутку вуглеводнів, який ми в подальшому плануємо підтримувати і збільшувати», – зазначив Генеральний директор СП «ПГНК» Віктор Гладун.

Крім цього, за результатами піврічного звіту материнської компанії JKX Oil&Gas, виробництво вуглеводнів збільшилось по всій Групі, а діяльність з відновлення та ремонту свердловин залишається на високому рівні. За підсумками I півріччя 2018 р., Група компаній JKX отримала операційний прибуток у 7,4 млн дол. З повною інформацією, що міститься в оперативному звіті, можна ознайомитися за посиланням.