Новини

Список новин

 

Список
новин:

Програма ПГНК з відновлення фонду ліквідованих та законсервованих свердловин дає перші результати

Київ, 5 липня 2018 р. – Полтавська газонафтова компанія (ПГНК) успішно завершила відновлення низки ліквідованих та законсервованих свердловин власного фонду та фонду  державних компаній. За оперативними даними, відновлення свердловини МСК158 власного фонду ПГНК, а також свердловин Р3, Р22 та Е52 з фонду ПАТ «Укргазвидобування» та Р15 з фонду ПАТ «Укрнафта», стало результативним.

«Раді повідомити про успішність програми з відновлення фонду ліквідованих та законсервованих свердловин. Ми пересвідчились, що даний напрямок може давати додаткові об’єми видобутку та дозволяє оптимальніше видобувати вуглеводні», – прокоментував Віктор Гладун, Генеральний директор ПГНК.

Середньодобовий дебіт свердловини МСК158 на сьогодні складає 9 тис. куб. м газу та 11 куб. м нафти. Свердловина Р3 з фонду ПАТ «Укргазвидобування» була успішно відремонтована протягом травня та червня 2018 року і наразі дає дебіт в середньому 180 тис. куб. м газу на добу. Свердловини Р22 та Е52 щоденно разом дають близько 50 тис. куб. м газу. Свердловина Р15 ПАТ «Укрнафта» також показала стабільний дебіт, хоча й вважалась такою, що не підлягала відновленню. Для свердловини було виготовлено спеціальне обладнання з огляду на її нестандартну конструкцію, що значною мірою сприяло результативності робіт.

«Успішне відновлення свердловин стало можливим завдяки роботі всієї команди ПГНК, зокрема професіоналізму працівників відділу обслуговування свердловин. Під час перфораційних робіт на свердловині Р22 було виявлено і витягнуто на поверхню залишки покинутої перфораційної стрічки, щоб звільнити прохід в насосно-компресорні труби. На свердловині Е52 також виконувались роботи з перфорації, перед початком яких було вилучено рідину за допомогою азотної установки. На сьогодні ці свердловини дають стабільний дебіт, що підтверджує ефективність зазначених робіт», – зауважив Микола Оринчак, заступник технічного директора з буріння ПГНК.

Окрім цього, продовжуються роботи на свердловинах №11 Руденківського родовища та №10 Новомиколаївського родовища. Загалом, програма з інтенсифікації виробництва, що розпочалась у 2017 році, показала позитивну динаміку виробництва газу та нафти: у другому кварталі 2018 року приріст склав відповідно 4,4% та 9,1% порівняно із першим кварталом 2018 року. Детальніше про результати програми у щоквартальному звіті JKX Oil&Gas за посиланням.

Як повідомлялось раніше, ПГНК оновила програму розробки родовищ, згідно якої проводяться роботи з інтенсифікації та капітального ремонту свердловин. В рамках цієї програми ПГНК співпрацює у тому числі з державними компаніями задля відновлення ліквідованих свердловин, які знаходяться на ліцензійних ділянках ПГНК. Компанія також проводить аналогічні роботи з відновлення власного фонду свердловин.