Новини

Список новин

 

Список
новин:

СП ПГНК нарахувала 137,7 млн грн рентної плати за 5 місяців 2020 року

СП ПГНК нарахувала 137,7 млн грн рентної плати за 5 місяців 2020 року15 червня 2020 року, Київ – СП «Полтавська газонафтова компанія» нарахувала 137,7 млн грн рентної плати до загального бюджету України за 5 місяців 2020 року, з них 6,8 млн склали нарахування до місцевих бюджетів Полтавської області, зокрема:

  • До ОТГ та сільських рад – 3,7 млн грн
  • До районних бюджетів – 2,7 млн грн
  • До обласного бюджету Полтавської області – 420 тис грн.

Газо- і нафтовидобувна індустрія є однією з найбільших бюджетоутворюючих галузей економіки України. Рентна плата, яку сплачують компанії від видобутку, є вагомим надходженням до місцевих бюджетів об’єднаних громад, адже 5% нарахувань від загального об’єму надає можливість розбудови та покращення інфраструктури, а також реалізації важливих соціальний проєктів та покращення життя місцевих жителів. Звичайно, особливо актуальним сьогодні є забезпечення медичних закладів всім необхідним з метою протидії поширенню COVID-19.

«Незважаючи на скрутні часи у газовидобувній індустрії, СП ПГНК продовжує наповнювати державний бюджет. Тому важливо підтримувати галузь через спеціальні фіскальні стимули, адже зниження видобутку веде до зменшення податкової бази та, як результат, до зменшення податкових надходжень від ренти у тому числі і до місцевих бюджетів» – наголошує СЕО СП ПГНК Віктор Гладун.

Крім цього, Компанія продовжує сплачувати податки та забезпечувати роботою місцевих жителів Полтавщини, бере активну участь у соціальних проєктах області та боротьбі з пандемією.