Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія почне видобувати газ з ліквідованих свердловин Укргазвидобування

Київ. «22» березня 2018р. – СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) визначила перші 6 свердловин, що належать до фонду ліквідованих свердловин ПАТ «Укргазвидобування» (УГВ) та знаходяться на ліцензійних ділянках ПГНК, з метою проведення робіт з їх відновлення та подальшого видобутку газу.

Планується, що співпраця відбуватиметься в рамках реалізації стратегії Укргазвидобування з відновлення фонду ліквідованих та законсервованих свердловин. Стратегія відкриє можливість для приватних компаній розпочати роботи на таких свердловинах, які перебувають у фонді державних компаній.

«Ми вітаємо рішення Укргазвидобування надати приватним компаніям можливість реалізувати потенціал фонду ліквідованих та законсервованих свердловин. Менеджмент УГВ спрацював професійно та досить швидко перейшов від декларацій до практичної реалізації. Це виважений та необхідний крок, який сприятиме збільшенню видобутку українського газу», – зазначив Генеральний директор СП «ПГНК» Віктор Гладун.

На думку експертів геологічного та технічного департаментів ПГНК, реанімація ліквідованих свердловин, зокрема методом буріння бокових стовбурів та проведення капітальних ремонтів (КРС), може сприяти значному збільшенню видобутку газу. На даний момент ПГНК визначила 6 свердловин, які є предметом узгодження з УГВ; для деяких з них ПГНК вже розробила програму робіт. Для відновлення свердловин компанія планує, серед іншого, використовувати й власний станок КРС – TW-100.

Механізм співпраці передбачає, що всі витрати на сплату ренти, а також забезпечення видобутку, проведення ремонту та інші роботи на свердловині, покладені на компанію-власника спеціального дозволу на користування даної ділянки надр.

Окрім цього, ПГНК готує програми робіт для наступних 4 свердловин, які найближчим часом будуть подані на розгляд УГВ.

Більше інформації про стратегію Укргазвидобування з відновлення фонду ліквідованих та законсервованих свердловин читайте за посиланням.