Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія випускатиме пропан-бутан автомобільний

Полтавська газонафтова компанія (ПГНК) налагодила випуск зрідженого газу пропан-бутану автомобільного (ПБА). Новий продукт відповідає ГОСТ 27578-87 “Гази вуглеводневі скраплені для автомобільного транспорту”: вміст пропану і пропілену складає до 54%, а бутанів та бутиленів – до 44 %. Високу якість продукту засвідчує Сертифікат відповідності, що був виданий компанії 3 липня 2017 року (сертифікат № UA1.145.0009899-17, виданий органом з сертифікації нафтопродуктів та систем якості “МАСМА-СЕПРО”).

«Наразі на вітчизняному ринку скраплених автомобільних газів досить часто обговорюється питання відповідності палива світовим та європейським стандартам і нормам. На мою думку, ринок готовий до споживання більш якісного палива. Отже отримання нашою компанією Сертифікату відповідності дуже своєчасне. Це вкотре підтверджує те, що ПГНК підтримує європейський вектор розвитку та застосовує найкращі світові практики», – зазначив генеральний директор СП ПГНК Віктор Гладун.

Полтавська газонафтова компанія за 23 роки роботи на ринку зарекомендувала себе як надійний постачальник рідких і газоподібних вуглеводнів, в тому числі і скрапленого газу. Перші партії продукту компанія запропонувала ринку у 2011 році, коли була запущена установка з поглибленого вилучення зріджених вуглеводнів.

“Ми надалі плануємо підвищувати рівень наших стандартів відповідно до світових норм. Весь ресурс скрапленого газу, що вироблятиметься компанією надалі, буде відповідати стандарту ПБА” – заявив пан Гладун.

Компанія планує виставити партію ПБА в обсягах 200-250 тонн на найближчі електронні конкурсні торги, які відбудуться 26 липня 2017 року на власному торговому майданчику https://e-trade.ppc.net.ua.