Новини

Список новин

 

Список
новин:

JKX Oil & Gas plc опублікувала звіт за 9 місяців 2021 року на Лондонській фондовій біржі

18 жовтня, Лондон – JKX Oil&Gas plc, материнська компанія СП «Полтавська газонафтова компанія» (далі – СП ПГНК), опублікувала результати роботи за 9 місяців 2021 року на Лондонській фондовій біржі.

У звіті JKX повідомляється, що показник видобутку СП ПГНК природного газу складає 147,9 млн м3 та нафти і газового конденсату – 32,7 тисяч тон відповідно за 9 місяців 2021 року.

«У зв’язку з пандемією у 2020 році ми скоротили інвестиції у нове буріння та втримали ліквідність Компанії. У 2021 році команда ПГНК успішно продовжує працювати над відновленням докризових показників видобутку», – зазначив СЕО JKX Oil&Gas та СП ПГНК Віктор Гладун.

Протягом 3-го кварталу 2021 року СП ПГНК розпочала буріння нової свердловини Руд-110 на Руденківському родовищі. За цей період було проведено додаткову перфорацію свердловин НН-71, НН-29 Новомиколаївського родовища та свердловини Ігн-149 Ігнатівського родовища.

За 9 місяців 2021 року СП ПГНК сплатила 415,6 млн гривень рентної плати до державного бюджету України, з яких 20,7 млн гривень направлені до місцевих бюджетів Полтавської області.

Крім цього, у повідомленні йдеться про реалізацію двох активів Групи.

«Рада Директорів JKX, в рамках затвердженої стратегії розвитку, прийняла рішення щодо продажу 100% частки непрофільних угорського та російського активів. Кошти від реалізації будуть спрямовані на інвестиції в Україну. Україна залишається основним напрямком діяльності та розвитку Групи», – прокоментував СЕО JKX Oil&Gas та СП ПГНК Віктор Гладун.

 

Довідка

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, яке було створене у 1994 році, є дочірнім підприємством JKX Oil & Gas plc. СП ПГНК є одним з лідерів серед недержавних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та підготовка газу та нафти. Полтавська газонафтова компанія використовує найсучасніші технології і методи у досягнення Україною енергетичної незалежності.

Материнська компанія, JKX Oil&Gas plc, є публічною компанією, акції якої торгуються на Лондонській фондовій біржі з 1995 року та керується Радою директорів. Генеральним директором СП ПГНК та JKX Oil&Gas plc є Віктор Гладун, який очолює компанію з 2016 року.