Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія збільшила видобуток за результатами 1 кварталу 2019 року

Київ, 17 квітня 2019 року – СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) оголосила результати роботи за 1 квартал 2019 року. У період із січня по березень 2019 року ПГНК збільшила видобуток газу, продовжила роботу в рамках програми КРС та інтенсифікації видобутку, завершила буріння нової свердловини та провела польові сейсморозвідувальні роботи 3D.

За підсумками 1 кварталу 2019 року середньодобові показники видобутку вуглеводнів ПГНК склали на 35,1% більше, ніж у 4 кварталі 2018 року. Видобуток природного газу за перші три місяці 2019 року становить 63,796 млн м3 газу та 9,412 тис. т конденсату та нафти. Порівнюючи середньодобові показники з даними відповідного кварталу минулого року, видобуток природного газу показує зростання на 56.5% , а конденсат та нафта – на 13,4%. Такий результат став можливий завдяки ефективній програмі з ремонту та інтенсифікації свердловин, найуспішнішим проектом з яких є буріння бокового стовбуру на свердловині №103 Ігнатівського родовища.

Перший квартал відзначився завершенням буріння свердловини №3 на Західно-Машівському родовищі. Наразі тривають роботи з підготовки до введення її в експлуатацію. Також, на даному родовищі ПГНК завершила роботи з проведення 3D сейсміки. Отримані результати зараз опрацьовуються.

«Я радий відмітити, що у першому кварталі Полтавська газонафтова компанія продовжила збільшувати видобуток. Виробничі показники видобутку вуглеводнів перевищили показники за попередній квартал на 35.1%. З метою збільшення видобутку ми проводимо роботи з капітального ремонту свердловин (КРС) власного фонду, відновлюємо свердловини з фонду орендованих свердловин та вже почали реалізовувати нову програму з буріння нових свердловин. У першому кварталі ми завершили буріння свердловини №3 на Західній Машівці. Прикладом вдалої роботи з інтенсифікації видобутку є буріння бокового стовбуру №103. Середньодобовий дебіт за перший квартал склав 237,692 тис.м3/добу. Ми плануємо і надалі продовжувати збільшувати видобуток та впевнено дивимось на нові можливості для співпраці та інвестицій», – зазначив Генеральний директор СП ПГНК Віктор Гладун.

За три місяці 2019 року ПГНК нарахувала 175,5 млн грн ренти за видобуток природного газу, нафти та конденсату, з цієї суми 8,7 млн грн були спрямовані в місцеві бюджети адміністративних одиниць Полтавської області, а саме у бюджети Полтавської області, районних бюджетів, а також до бюджетів Нехворощанської ОТГ, Драбинівської ОТГ, Терешківської ОТГ та Базилівщинської селищної ради.

Крім цього, за результатами квартального звіту материнської компанії JKX Oil & Gas plc, у першому кварталі 2019 року прослідковується збільшення виробництва по всій Групі на 11.6% , якщо порівнювати з четвертим кварталом 2018 року і на 13.2%% порівняно з 1 кварталом 2018 року.

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, що було створене у 1994 році. СП ПГНК є одним з лідерів серед недержавних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та підготовка нафти та газу. Полтавська газонафтова компанія використовує найсучасніші технології і методи, задля власного внеску у досягнення Україною енергетичної незалежності.