Новини

Список новин

 

Список
новин:

ПГНК – приклад та адвокат успішних інвестицій в Україну

26 лютого, Київ – Генеральний директор СП «Полтавська газонафтова компанія» Віктор Гладун в інтерв’ю виданню Рейтинг оцінив роботу ПГНК в умовах реформування галузі, назвав пріоритетні напрями діяльності компанії та оцінив перспективи державно-приватного партнерства.

Генеральний директор СП «Полтавська газонафтова компанія» Віктор Гладун

Генеральний директор СП «Полтавська газонафтова компанія» Віктор Гладун

Значну частину інтерв’ю присвячено результатам діяльності ПГНК за 25 років. Гендиректор зазначив, що з 1994 року компанія залучала міжнародну експертизу, передові технології та найкращі традиції ведення бізнесу. Так, за 25 років ПГНК видобула 7 млрд м3 газу, пробурила 80 нових свердловин, зробила більше 150 КРС. Більш того, компанія активно залучає новітні технології у газовидобуток: першою провела ЗD сейсміку, 10-стадійний ГРП, пробурила найдовшу горизонтальну свердловину довжиною 1 км.

Взаємовідносини з громадами не залишились поза увагою. Віктор Гладун розповів про політику соціальної відповідальності ПГНК, що будується на засадах прозорості та чесності: компанія проводить громадські слухання, моніторить вплив своєї діяльності на екологічне становище, реалізує проекти як в рамках соціальних угод, так і благодійності.

«Ми, насамперед, адвокати інвестицій в Україну. Вважаємо себе успішною компанією і переконані, що подібних приватних видобувників має бути не один десяток, а кілька десятків», – зазначив Віктор Гладун.

Характеризуючи державно-приватне партнерство, гендиректор зазначив: «У нас є досвід, інвестиції та технології. Якщо наші колеги не можуть використати потенціал своїх ліцензій або через незацікавленість планують почати роботи в найкращому випадку через десяток років, ми готові розглядати участь у таких проектах. Таким чином, вони почнуть отримувати прибуток уже за кілька місяців, держава одержить додатковий газ, а також надходження від рентної плати, населення — робочі місця, а наші підприємства — прибуток».

Інтерв’ю Віктора Гладуна виданню Рейтинг читайте за посиланням:

https://rating.zone/my-pryklad-ta-advokaty-uspishnykh-investytsij-v-ukrainu/