Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія опублікувала дані про Новомиколаївське родовище в рамках проекту розкриття геологічної інформації

Мета проекту – сприяти становленню цивілізованого обігу геологічної інформації та прозорості надрокористування

Київ, 13 червня 2019 року – СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) продовжує публікувати геологічну інформацію про родовища, на яких працює. Сьогодні компанія опублікувала на своєму сайті дані про Новомиколаївське родовище. Першим об’єктом у рамках проекту було Єлизаветівське родовище.

ПГНК є першою газовидобувною компанією в Україні, яка добровільно вирішила розкрити такі дані. Мета проекту – сприяти становленню цивілізованого обігу геологічної інформації та прозорості надрокористування.

Наявність відкритого доступу до геологічних даних є важливою складовою у процесі прийняття рішення про інвестування у видобувну індустрію. Крім того, публічність даних про діяльність приватних і державних компаній на конкретних родовищах сприятиме боротьбі з таким явищем, як «сплячі ліцензії» (ліцензії, на яких не ведеться жодна діяльність).

Віктор Гладун, Генеральний директор СП ПГНК прокоментував: «У результаті першого кроку, відкриття даних про Єлизаветівське родовище, на жаль, ми не побачили у відповідь кроків інших надрокористувачів. Продовжуючи цей проект і відкриваючи інформацію про наші родовища, ми сподіваємося, що державні і приватні компанії приєднаються до процесу розкриття вторинної інформації. Такі кроки сприятимуть розвитку нафтогазової галузі, становленню конкурентного середовища і дозволять державі залучати нових інвесторів».

Документ розміщений на сайті компанії і містить такі дані, як історія родовища, розробка та буріння, обсяги видобутку за всю історію, сейсмічні дані та структурні карти.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України Постановою №939 від 7 листопада 2018 р. лібералізував Порядок розпорядження геологічною інформацією (Порядок), відповідно до якого юридичні та фізичні особи, які володіють геологічною інформацією, можуть розміщувати її у відкритому доступі. Також, Порядком передбачено, що державна вторинна (оброблена) інформація повинна бути розміщена у відкритому онлайн доступі.