Новини

Список новин

 

Список
новин:

СП ПГНК успішно завершила буріння третьої свердловини з початку року

ПГНК пробурила третю свердловину в 2019 році

Київ, 19 липня 2019 року – СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) повідомляє про успішне тестування нової свердловини №142 Ігнатівського родовища (ІГ-142). Середньодобовий дебіт на штуцері (6мм) складає 152 тисяч м3 газу та 110 м3 нафти та конденсату. Це – третя свердловина, яку освоїла ПГНК з початку 2019 року.

Свердловину було пробурено до глибини 2515 метрів за 33 доби. Було проведено перфорацію інтервалом всього 3 метри з 30 метрів ефективної товщі. Такі результати перевищили попередні очікування.

«Команда спеціалістів геологічного та технічного департаментів успішно виконали завдання по бурінню нової свердловини ІГ-142. Показники видобутку з даної свердловини перевищили наші очікування. Відмічу, що Полтавська газонафтова компанія перевиконала показники минулого року, не зважаючи на виснаженість ліцензій більш ніж на 80%. Це є демонстрацією того, що компанією обрано ефективну програму робіт для максимально раціонального використання таких родовищ.

Враховуючи отримані результати буріння бічних стовбурів свердловин №№ 103, 101, буріння нової свердловини №142 Ігнатівського родовища, а також даних сейсморозвідки 3Д,  уточнена геологічна модель Ігнатівської структури та визначені перспективні ділянки для подальшого буріння з метою оцінки та розширення площі», – відзначив Віктор Гладун, Генеральний директор СП ПГНК.

Нагадаємо, за результатами першого півріччя 2019 року, СП ПГНК видобула 131,3 млн м3 природного газу та 20,5 тис тон нафти та конденсату. Зростання видобутку газу у порівнянні із першим півріччям 2018 року склало 57% та нафти і конденсату – 19%. Додаткові об’єми видобутку вдалось забезпечити завдяки бурінню нових свердловин, успішним капітальним ремонтам свердловин (КРС) та інтенсифікації видобутку