Новини

Список новин

 

Список
новин:

Звіт за І півріччя СП ПГНК

9 липня 2020, Лондон – JKX Oil&Gas, материнська компанія СП Полтавської газонафтової компанії (далі – СП ПГНК), опублікувала результати роботи за 6 місяців 2020 року на Лондонській фондовій біржі.

Відповідно до звіту JKX, приріст видобутку вуглеводнів всієї Групи збільшився на 3% у порівнянні до такого ж періоду минулого року. Низький рівень приросту видобутку пов’язаний із впливом Covid-19, який сповільнив виробничі процеси.

Видобуток всіх вуглеводнів українського активу Групи, СП ПГНК, знизився на 1% у порівнянні з відповідним періодом минулого року, зокрема показник видобутку природного газу знизився на 5% та складає 125.6 млн.м3. Разом з тим, позитивну динаміку зростання демонструє Компанія по видобутку нафти та газового конденсату, що складає +20% до минулого року та становить 24.8 тисяч т.

СП ПГНК протягом 6 місяців роботи успішно завершила буріння нової свердловини ІГ-143, початковий дебіт становить 135 тис. м3 та поточний – 17,7 м3/добу газу та– 1,4 м3/добу – нафти. За цей період також було проведено додаткову перфорацію двох свердловин – Іг-142 та Іг-143 Ігнатівського родовища. СП ПГНК планує здійснити буріння нової свердловини Іг-146 Ігнатівського родовища наприкінці 3-го кварталу 2020 року.

У звіті повідомляється, що СП ПГНК провела плановий технічний огляд власного УППНГ, а також виконала роботи зі збільшення ефективності LPG установки. Також компанія здійснила капітальний ремонт власної бурової установки TW-100.

За 6 місяців 2020 року СП ПГНК нарахувала 157 млн. грн. рентної плати до державного бюджету України, з них 7,8 млн грн направлені до місцевих бюджетів Полтавської області.

«Ми продовжуємо працювати та наповнювати бюджет України навіть у несприятливих умовах для газовидобувної галузі, низьких цін та негативного впливу пандемії. При цьому забезпечуємо робочі місця та допомагаємо місцевим громадам. Тому нагадуємо про важливість підтримки газовидобувного сектору зі сторони Уряду України, зокрема через впровадження фіскальних стимулюючих ініціатив та продовження дерегуляції» – прокоментував СЕО СП ПГНК, Віктор Гладун.

Крім цього повідомляється, що в Україні з січня по липень ціни на вуглеводні суттєво знизилися у порівнянні із аналогічним періодом 2019 року, зокрема, на 47% зменшилась ціна на природний газ та 32% – на нафту та газовий конденсат.

Довідка

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, що було створене у 1994 році. СП ПГНК є одним з лідерів серед недержавних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та підготовка нафти та газу.

СП ПГНК є 100% дочірнім підприємством JKX Oil & Gas plc, акції якої розміщуються на Лондонській фондовій біржі з 1995 року.

Міноритарними акціонерами Групи є Eclairs Group Limited — 27,47%, Cascade Investment Fund— 19,97%, Neptune Invest & Finance Corp. — 12,98%, Keyhall Holding Ltd — 11,45%, Interneft Ltd — 6,16%.