Новини

Список новин

 

Список
новин:

Щодо відчуження/продажу російських компаній Групою JKX

Спільне Підприємство «Полтавська Газонафтова Компанія», яка є частиною Групи компаній Джей-Кей-Екс («Група JKX») повідомляє, що Рада директорів Групи JKX повторно підтверджує,

що, починаючи з жовтня 2021 року, пріоритетом Групи JKX являється відчуження/продаж російських компаній, i це та стратегія, яка була затверджена Радою директорів  гpyпи JKX ще до російського повномасштабного вторгнення в Україну. Інформацію можна переглянути за

посиланням  https://otp.tools.investis.com/clients/uk/jkx1/rns/regulatory–story.aspx?cid=519&newsid=1514070.

На початку лютого 2022 року Група JKX була на фінальній стадії закриття угоди з продажу російських компаній, але у зв’язку  з російським повномасштабним вторгненням в Україну, покупець вийшов з угоди в односторонньому порядку.

Тим не менше, Група JKX продовжує здійснювати спроби продати російські компанії. Наразі, відчуження відбувається пізніше, ніж планувалося Радою директорів Групи JKX, у зв’язку з великою кількістю міжнародних торгових санкцій, запроваджених різними юрисдикціями, у яких Група JKX веде діяльність.

У зв’язку з вимогами британського законодавства до Головної компанії JKX Oil & Gas та у відповідності до всіх застосовуваних до діяльності компаній Групи законів та підзаконних актів:

i. Починаючи з березня 2022 року, Група JKX не здійснює жодного контролю чи впливу на російські компанії. Це підтверджено тим, що Група JKX виключила інформацію про російські активи з групової фінансової звітності, яка була нещодавно подана в Державний реєстр компаній Королівства Британії. Інформацію можна переглянути за посиланням  https://find-and-update.company-information.service.gov.uk/company/03050645/filing-history/MzM3NjUyODg5MWFkaXF6a2N4/document?format=pdf&download=0;

ii. Жодна з компаній Групи JKX не отримує жодних платежів/дивідендів від російських компаній та не здійснює жодних платежів на користь російських компаній.

Група JKX проактивно співпрацює зі своїми зовнішніми юридичними радниками з метою визначення належних правових шляхів відчуження російських компаній у відповідності до всіх застосовуваних до ïï діяльності законів та підзаконних актів.

Відчуження планується у найближчі місяці.