Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія розширює програму співпраці з українськими університетами

4 квітня 2018 р., Київ – СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) запустила новий етап програми співпраці з українськими університетами. Студенти профільних вищих навчальних закладів отримають унікальну можливість відвідати практичні заняття та екскурсії на виробничій базі ПГНК, а кращі з них будуть відібрані для стажування з подальшим працевлаштуванням.

Пілотним проектом стала екскурсія для студентів Полтавського коледжу нафти і газу, яка відбулася минулого тижня під керівництвом Начальника установки підготовки попутного нафтового газу (УППНГ) ПГНК Геннадія Збронського. В ході екскурсії майбутні нафтовики і буровики могли ознайомитися з процесом буріння і капітального ремонту свердловин (КРС), а також стандартами охорони навколишнього середовища, здоров’я та безпеки життєдіяльності (HSE). Студенти також відвідали завод з виробництва скрапленого вуглеводневого газу і отримали унікальну можливість на практиці протестувати знання, здобуті на заняттях.

Усього взяло участь 27 студентів другого курсу зі спеціалізацією «Буріння свердловин» та 3 викладачі коледжу. Вже заплановані додаткові екскурсії для інших груп того ж курсу; також ведуться переговори з іншими навчальними закладами не тільки в Полтаві, а й по всій Україні.

«Ідея програми – зацікавити молодь у професії, познайомити з практичними особливостями роботи. Сьогоднішні студенти – це люди, які вже в найближчому майбутньому стануть основою нафтогазової галузі України. Наш соціальний обов’язок як компанії, яка працює в цій сфері, всіма силами сприяти їх розвитку», – прокоментував Генеральний директор ПГНК Віктор Гладун.

Окрім освітніх програм, ПГНК надає можливість стажування студентам старших курсів і випускникам, кращі з яких залишаються працювати у компанії. Наприклад, випускник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Любомир Іващенко всього за півроку пройшов шлях від молодого практиканта до інженера-технолога.

«Ми не боїмося запрошувати на роботу людей на початку кар’єри і ділитися з ними знаннями і багаторічним досвідом, який робить ПГНК одним з лідерів серед приватних газодобувних компаній в Україні. У той час, коли на ринку працевлаштування відчутний дефіцит кваліфікованих кадрів, ми з радістю інвестуємо в розвиток молодих фахівців, бо розуміємо, що їх амбітність, залученість і готовність вчитися – сьогоднішній фундамент для розвитку галузі в майбутньому», – вважає Лілія Ткаченко, Директор департаменту управління персоналом ПГНК.