Новини

Список новин

 

Список
новин:

Фінансовий директор JKX та ПГНК Дмитро Піддубний взяв участь у VII Українському газовому форумі

27 жовтня, Київ – відбувся VII Український газовий форум – Східно-європейський хаб.

Фінансовий директор JKX та СП ПГНК Дмитро Піддубний взяв участь у дискусії ІІ Панелі – Перспективи видобутку нафти та газу в Україні та Чорноморському регіоні.
Фінансовий директор назвав ключові кроки для збільшення видобутку газу в Україні:
  1. Продовження рентної ставки 6/12% для всіх свердловин, у т.ч. і бічних стовбурів до 2030 року;
  2. Залучення приватного сектору до масштабних проектів шляхом укладання PEC;
Позитивна динаміка показників видобутку ПГНК з 2018 року є яскравим прикладом ефективності дії стимулюючого оподаткування. Вкрай важливо не лише продовжити рентну ставку 6/12% для нових свердловин, але й уніфікувати як для видобутку газу, так і нафти та конденсату з нових свердловин та бічних стовбурів до 2030 року.
Ми очікуємо на державницький підхід у підтримці приватного газовидобувного сектору: дотримання наданих гарантій та забезпечення прозорих правил гри на ринку“, – наголосив Дмитро Піддубний.
Видобуток СП ПГНК за 9 місяців становить 147,9 млн м3 природного газу та 37,4 тис тон – нафти та конденсату. Компанія сплатила 415,6 млн гривень рентної плати до державного бюджету України.

Довідка

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, яке було створене у 1994 році, є дочірнім підприємством JKX Oil & Gas plc. СП ПГНК є одним з лідерів серед недержавних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та підготовка газу та нафти. Полтавська газонафтова компанія використовує найсучасніші технології і методи у досягнення Україною енергетичної незалежності.

Материнська компанія, JKX Oil&Gas plc, є публічною компанією, акції якої торгуються на Лондонській фондовій біржі з 1995 року та керується Радою директорів. Генеральним директором СП ПГНК та JKX Oil&Gas plc є Віктор Гладун, який очолює компанію з 2016 року.