Новини

Список новин

 

Список
новин:

«Укрнафта» та ПГНК звітують про перші результати спільного проекту

Полтава, 11 червня 2019р.- Керівництво ПАТ «Укрнафта» та СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) позитивно оцінили результати першого місяця співробітництва в рамках проекту на Новогригорівському родовищі.

Відповідно до угоди, «Укрнафта» подає непідготовлений природний газ з Новогригорівського родовища (Полтавська область), що належить компанії, до установки з підготовки нафти та газу Ігнатівського УППНГ, що входить до складу ПГНК, для підготовки та подальшої подачі в газотранспортну систему України.

Оскільки «Укрнафта» не має в цьому районі власної інфраструктури для підготовки газу та його передачі в магістральний газопровід, компанія звернулась до ПГНК, яка має необхідні для цього виробничі потужності. Це – перший досвід ПГНК з надання подібних послуг та перший подібний проект для «Укрнафти».

Станом на 1 червня 2019 року, за підсумками першого місяця роботи, СП ПГНК було підготовлено та передано «Укрнафті» 895 781 м3 природнього газу.

Проект прокоментував Генеральний директор СП ПГНК, Віктор Гладун: «За результатами першого місяця роботи ПГНК прокачала майже 1 млн м3 газу. Це – додатковий об’єм газу, який потрапив до газопроводів країни. Я дякую команді ПГНК за відмінну роботу для реалізації даного проекту та команді «Укрнафти» за інноваційність та готовність до ефективної співпраці. Сподіваюсь на продовження співробітництва».

Керівник та ініціатор проекту Руслан Бандур (заступник головного інженера ПГНК) так прокоментував: «СП ПГНК мала можливість дозавантажити свої виробничі потужності, а в «Укрнафті» був ресурс низьконапірного газу В результаті дві сторони отримали вигоду від реалізації цього проекту. Так, «Укрнафта» збільшила видобуток газу, а ми розширили свої можливості у сфері надання послуг».

Маврікій Калугін, Заступник Голови Правління, Виконавчий віце-президент «Укрнафти» з видобутку та переробки, оцінює проект так: ««Новогригорівський» проект – це новий для нас досвід, однак вже можна говорити про його перспективність. Він дозволяє нам суттєво збільшити видобуток газу на Новогригорівському родовищі, відкриваючи доступ до найближчих потужностей з підготовки газу і, відповідно, до системи його транспортування. Це в свою чергу дозволяє нам збільшити обсяги нашого товарного газу».

За умовами чинного договору проект триватиме щонайменше до кінця року.