Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія опублікувала звіт за 9 місяців 2020 року

16 жовтня, Полтава – За 9 місяців 2020 року СП Полтавська газонафтова компанія (далі – СП ПГНК), на фоні загального падіння видобутку вуглеводнів, збільшила видобуток нафти та конденсату на 2%, пробурила 2 свердловини та 2 бічних стовбури та завершила 6 капітальних ремонтів (КРС). Також компанія однією з перших в Україні застосувала технологію плунжерліфтних систем, які підвищують ефективність видобутку.

За період із січня по вересень 2020 року Компанія видобула 184,4 млн м3 природного газу та 35,6 тисяч тон нафти та газового конденсату.

У порівнянні до такого ж періоду минулого року середньодобовий рівень видобутку нафти та конденсату збільшився на 2%, проте видобуток газу знизився на 12%. Падіння дебіту вуглеводнів відбувається за рахунок зменшення буріння нових свердловин. Нагадаємо, що інвестиційний план був скорочений через зниження цін, що робить проекти з буріння збитковими, а також через зменшення попиту на вуглеводні.

З початку року СП ПГНК пробурила 2 нові свердловини, здійснила буріння 2 бічних стовбурів та 6 капітальних ремонтів свердловин.

У третьому кварталі компанії вдалось призупинити темпи падіння видобутку газу, що мало місце протягом 2020 року, за рахунок реалізації успішної перфорації свердловини Іг-142 (Ігнатівського родовища). Також у третьому кварталі 2020 року СП ПГНК завершила капремонт свердловини Руденківського родовища. Зниження темпів падіння видобутку пов’язане, зокрема, із встановленням плунжерліфтних систем (Epic Lift Systems), дану технологію в Україні однією з перших використала СП ПГНК, своєчасної чистки парафіноутворення і застосування технології, що дозволяє боротись із відкладенням солей в насосно-компресорних трубах.

У жовтні 2020 року СП ПГНК розпочала буріння свердловини Іг-146 Ігнатівського родовища, – про це повідомляє материнська компанія JKX Oil&Gas plc на Лондонській фондовій біржі.

За 9 місяців 2020 року СП ПГНК нарахувала 230,9 млн. гривень рентної плати до державного бюджету України, з них 11,5 млн. гривень направлені до місцевих бюджетів Полтавської області.

Довідка

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, що було створене у 1994 році. СП ПГНК є одним з лідерів серед недержавних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та підготовка нафти та газу.

СП ПГНК є 100% дочірнім підприємством JKX Oil & Gas plc, акції якої розміщуються на Лондонській фондовій біржі з 1995 року.