Новини

Список новин

 

Список
новин:

ПГНК ділиться досвідом співпраці з громадами

СП ПГНК розповіли про успішний досвід співпраці з громадами

Полтава, 13 лютого – Полтавська газонафтова компанія долучилась до тижня «децентралізації ренти» у Полтавській області, де презентувала 25-річний досвід співпраці з місцевими громадами. В межах галузевого форуму «Соціальне партнерство для розвитку територій» юрисконсульт ПГНК Людмила Хоміч розповіла про внесок компанії у розвиток громад та озвучила перспективи такої співпраці.

Першу частину виступу присвячено ренті. У 2018 році ПГНК нарахувала 549 млн. грн податкових платежів до бюджету, з яких більше 27 млн. грн. склали рентні платежі для місцевих бюджетів. Таким чином, територіальні громади та сільські ради, на території яких працює ПГНК, отримали більше 12 млн. грн. Демонструючи користь від таких нарахувань, Людмила Хоміч представила кейс Нехворощанської ОТГ, на території якої зосереджені виробничі потужності компанії. Рента від ПГНК становить 17% бюджету громади – це можливість для розбудови інфраструктури, реалізації соціальних проектів та програм. Відрахування ренти – не єдине джерело додаткових надходжень у місцеві бюджети. Працевлаштування місцевого населення означає можливість отримання прибутку у вигляді податку на доходи фізичних осіб. Таким чином, в 2018 році ПГНК перерахувала 23, 963 млн. грн у місцеві бюджети.

Співпраця компанії з місцевими громадами не обмежується податками. «ПГНК прагне бути відповідальним громадянином: виконувати зобов’язання не лише перед інвестором, але й робити свій внесок у розвиток громади, – стверджує Генеральний директор ПГНК Віктор Гладун. –  Принцип має фундаментальне  значення в контексті створення прозорого, конкурентного середовища з чіткими правилами гри.» Продовжуючи тему соціальної відповідальності, Людмила Хоміч розповіла  про добровільну участь компанії у розбудові населених пунктів, фінансову підтримку освітніх закладів та участь в інфраструктурних проектах.

Окрема частина виступу стосувалась екологічної відповідальності ПГНК. Учасників форуму ознайомили зі структурою системи моніторингу якості підземних і поверхневих вод, ґрунтів та біорізноманіття на ліцензійних площах компанії. Поряд з цим, представник ПГНК звернула увагу на необхідні складові розвитку галузі: стабільність законодавства, розкриття геологічної інформації, відкритті аукціони на нові ліцензійні площі.

«З таким досвідом ефективного партнерства з місцевою громадою, претендуємо ще мінімум на 25 років успішної взаємодії», – впевнена представник ПГНК Людмила Хоміч.

 Висловлюємо вдячність організаторам та учасникам заходу за плідне обговорення питань співпраці місцевих громад і видобувних компаній. Стабільний діалог – запорука ефективної взаємодії.