Новини

Список новин

 

Список
новин:

СП ПГНК оголосила результати 2020 року: високі фінансові показники, незважаючи на зменшення видобутку

18 січня 2021 року, Київ – СП «Полтавська газонафтова компанія» (далі – СП ПГНК) оголосила виробничі результати 2020 року.

Обсяги видобутку газу за дванадцять місяців 2020 року склали 238,9 млн м³, нафти та конденсату – 45,6 тис тон. Показники свідчать про зменшення видобутку газу на 15% та на 5%  нафти та конденсату у порівнянні із показниками 2019 року.

Нагадаємо, що минулого року СП ПГНК збільшила видобуток газу на 55% та на 41% – нафти та конденсату.

З початку 2020 року СП ПГНК пробурила 3 нові свердловини, здійснила буріння 2 бічних стовбурів та 7 капітальних ремонтів свердловин.

«У 2020 році наша компанія, як і економіка в цілому, зіштовхнулася з серйозними викликами: рекордне падіння цін на вуглеводні як наслідок пандемії коронавірусу та Великого Локдауну, вплинуло на зниження бізнес-активності та падіння попиту на вуглеводні.

В умовах локдауну та колапсу цін на нафту та газ, JKX та ПГНК оперативно застосували антикризову стратегію. Завдяки оперативності в прийнятті рішень та професійній команді, нам вдалось зберегти ліквідність компанії. У першу чергу ми зменшили операційні витрати та скоригували амбітні плани по програмі робіт. У результаті першого, отримали близьку до передкризової маржинальність, що є реальним показником роботи компанії, у результаті другого, логічно, до зменшення виробничих показників.

Фінансові показники компанії є достатньо оптимістичними. У 2021 році компанія планує реалізувати ряд капітальних ремонтів та буріння нових свердловин. Ми системно проводимо роботу над пошуком нових активів для сталого розвитку компанії», прокоментував Віктор Гладун, СЕО JKX Oil&Gas, материнскої компанії СП ПГНК»

Нагадаємо, що в 2020 році JKX Oil&Gas, одним з активом якої є СП ПГНК, розрахувалася з усіма своїми борговими зобов’язаннями, здійснивши остаточну виплату у розмірі $5,82 млн за конвертованими облігаціями 2013 року, у тому числі $5,44 млн основного боргу.

За результатами звіту JKX Oil&Gas plc, видобуток за 12 місяців 2020 року по всій Групі склав 10,2 тис  барелей нафтового еквіваленту на добу, що на 5% менше ніж у 2019 році.

 

Довідка

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, яке було створене у 1994 році, є дочірнім підприємством JKX Oil&Gas plc.. СП ПГНК є одним з лідерів серед недержавних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та підготовка газу та нафти. Полтавська газонафтова компанія використовує найсучасніші технології і методи у досягнення Україною енергетичної незалежності.

Материнська компанія, JKX Oil&Gas plc, є публічною компанією, акції якої торгуються на Лондонській фондовій біржі з 1995 року та керується Радою директорів. Генеральним директором СП ПГНК та JKX Oil&Gas plc є Віктор Гладун, який очолює компанію з 2016 року.