Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія розпочинає нове буріння

Київ, 8 лютого 2018 р. СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) оголошує про відновлення програми буріння в Україні. Згідно з новою стратегією розвитку компанії на 2018 рік, буріння першої свердловини Е308 має розпочатися на Єлизаветівському родовищі до кінця лютого. Глибина свердловини згідно з проектом становить 3000 м. На даний момент закінчуються підготовчі роботи, а також фінальний етап тендеру з вибору сервісної бурової компанії. Також продовжуються роботи з інтенсифікації та капітального ремонту (КРС) наявного власного і орендованого фонду свердловин.

Однією з основних передумов до відновлення бурової програми стало рішення Верховної Ради знизити рентну плату на газ для нових свердловин наприкінці 2017 роки.

«Нова фіскальна система України для газодобувного бізнесу є однією з найбільш сприятливих в Європі. Ми активно підтримували цю ініціативу, зокрема, в якості члена Асоціації газовидобувних компаній України. Така фіскальна політика дає можливість переглянути програму робіт і переоцінити раніше нерентабельні проекти. Це буде сприяти не тільки активному розвитку нашої компанії, але і газовидобувної галузі України в цілому», – вважає Віктор Гладун, Генеральний директор ПГНК і виконуючий обов’язки CEO JKX Oil & Gas, Plc.

Додатковим стимулом переглянути стратегію стало успішне проведення робіт з інтенсифікації та капітального ремонту серед існуючих свердловин. Завдяки ефективній роботі оновлених геологічної і технічної команд ПГНК під керівництвом Володимира Максимова і Миколи Оринчака, компанії вже вдалося збільшити обсяги видобутку Новомиколаївського комплексу родовищ більш ніж на 30% у січні 2018. Відновлення бурової програми стало логічним продовженням позитивних результатів проведених робіт, а саме, буріння бічного стовбура на глибинах 2,392-2,445 метрів на свердловині Ігн101Z Ігнатівського родовища, дебіт якої на сьогодні становить 59,5 тис куб. м газу і 55 барелів (8,7 куб. м) конденсату на добу, а також успішне проведення КРС на свердловині НН43 Ігнатівського родовища, орендованій у НАК “Надра України”.

ПГНК планує продовжити нарощувати інтенсивність таких робіт і вийти на позитивну тенденцію зростання видобутку вже в 2018 році.