Новини

Список новин

 

Список
новин:

Прозорість даних – ключ до розвитку індустрії та безпечної діяльності компаній

Париж, 17 червня 2019 р. – Представники України взяли участь у круглому столі Глобальної конференції «Ініціативи прозорості видобувних галузей», що проходить цими днями в Парижі. Представники Парламенту, Уряду, газовидобувної індустрії та громадського сектору України представили ключові здобутки в рамках Ініціативи, а саме відкриття даних.

Прозорість геологічної інформації сприятиме доступу інвесторів до видобувної галузі України

Віктор Гладун, Генеральний директор ПГНК, виступив із презентацією кейсу компанії щодо розкриття геологічної інформації. Він відзначив: «Завдяки Ініціативі прозорості видобувних галузей Україна зробила значний крок до відкритості даних. Україна стала більш привабливою для інвесторів. Наступним кроком є прозорість геологічної інформації, що сприятиме повномасштабній реформі системи надрокористування та спростить доступ інвесторів до видобувної галузі. Це, у свою чергу, важливо для конкуретності ринку та енергобезпечності країни».

Серед присутніх на круглому столі були представники інших країн-учасниць EITI, яких зацікавив досвід як України в цілому так і нашої компанії зокрема.

Учасники прийшли до висновку, що чим прозорішою є індустрія та кожна окрема компанія, тим безпечніше є її діяльність. Досвід ПГНК є показовим і ми продовжуємо заохочувати інших надрокористувачів приєднуватись до ініціативи.

EITI є міжнародною ініціативою прозорості даних. Україна є країною-членом з 2013 року. З 2015 року Україна публікує щорічні звіти, де показує, скільки компаній працює у видобувних галузях, скільки податків вони сплатили державі. У 2018 році Верховна Рада України прийняла Закон про “Про забезпечення прозорості у видобувних галузях.

Більше про Ініціативу: http://eiti.org.ua/ipvh-v-ukrajini/