Новини

Список новин

 

Список
новин:

СП ПГНК сплатила 1,4 млрд гривень податків за 2021 рік

9 лютого, Київ – СП «Полтавська газонафтова компанія» (далі – СП ПГНК) сплатила 1,4 млрд гривень податків до державного бюджету протягом 2021 року, що майже вдвічі більше за показник аналогічного періоду минулого року (766 млн гривень податків за 2020 рік). Так, 769,1 млн гривень з цієї суми становлять рентні платежі за користування надрами, які надійшли до бюджетів всіх рівнів.

«Суттєве збільшення податкових надходжень є результатом зростання цін на вуглеводні. 2021 рік став сприятливим роком для розвитку видобувних компаній, зокрема, для інвестування в капіталоємні проекти буріння», – зазначив Генеральний директор СП ПГНК Віктор Гладун.

Як соціально-відповідальний бізнес ПГНК традиційно бере активну участь у сталому розвитку Полтавського регіону, де здійснює свою діяльність. Саме тому компанія реалізує спільні проекти з громадами, які спрямовані на розбудову територій та покращення рівня життя місцевого населення шляхом укладання соціальних угод.

Так, протягом 2021 року ПГНК долучилася до реалізації  соціально важливих проектів Нехворощанської, Машівської, Новосанжарської та Терешківської громад та виділила додаткові 3,3 млн гривень благодійної допомоги. Кошти були спрямовані на покращення інфраструктури та розбудову благоустрою громад.    

                                                                                                            

Довідка

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, яке було створене у 1994 році, є дочірнім підприємством JKX Oil & Gas LTD. СП ПГНК є одним з лідерів серед недержавних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та підготовка газу та нафти. Компанія володіє 6 ліцензіями на експлуатацію в межах Полтавської області. Полтавська газонафтова компанія використовує найсучасніші технології і методи у досягненні Україною енергетичної незалежності.

Материнська компанія, JKX Oil&Gas LTD,  керується Радою директорів. Генеральним директором СП ПГНК та JKX Oil&Gas LTD є Віктор Гладун.