Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія оголосила результати роботи за 9 місяців 2018 року

Київ, 19 жовтня 2018 року – СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК), одна з найбільших приватних нафтогазовидобувних компаній в Україні, оголосила результати роботи за дев’ять місяців 2018 року. Протягом періоду з січня по вересень ПГНК збільшила обсяги видобутку газу, нафти та конденсату, продовжила роботу в рамках переглянутої програми буріння, а також покращила результати програми з відновлення ліквідованих та законсервованих свердловин з фонду державних компаній.

Обсяги видобутку газу за дев’ять місяців 2018 року склали 134 млн м3, що показує зростання на 0,6% у порівнянні з відповідним періодом 2017 року. Третій квартал 2018 року особливо відзначився зростанням. Протягом цього періоду видобуто на 16,2% газу більше, ніж у другому кварталі поточного року. Видобуток нафти та конденсату за три квартали склав 26 тис. тон.

Зростання виробництва стало можливим завдяки реалізації Полтавською газонафтовою компанією робочої програми з капітального ремонту та відновлення свердловин, проміжним результатом якої за період січень-вересень 2018 року є 7 відновлених свердловин із фонду державних підприємств і 4 з власного фонду. Серед важливих факторів також варто відзначити завершення робіт з буріння бічного стовбура свердловини IG101 Ігнатовського родовища та процесу буріння першої з 2015 року свердловини E308 Єлизаветівського родовища.

 

За третій квартал 2018 року ПГНК нарахувала 152 млн грн ренти за видобуток природного газу, нафти та конденсату, з цієї суми 7,6 млн грн були спрямовані в місцеві бюджети адміністративних одиниць Полтавської області, а саме у  бюджети Нехворощанської ОТГ, Драбинівської ОТГ, Базилівщинської селищної ради, а також Микільської селищної ради  Всього за дев’ять місяців (січень вересень) компанією було нараховано 397 млн грн у загальний державний бюджет, з яких 19,84 млн грн отримали місцеві бюджети.

 

«Ми раді тому, що наша компанія продовжує впевнено розвиватись, а переглянута програма буріння дає позитивну динаміку. Нам вдалося досягти зростання обсягів видобутку за третій квартал цього року, таким чином піднявши показники видобутку Групи в цілому в Україні. Програма ПГНК з відновлення ліквідованих та законсервованих свердловин продовжує показувати позитивні результати, а отже є дієвим інструментом розвитку газовидобувного сектору України» , – зазначив Генеральний директор СП «ПГНК» Віктор Гладун.

Крім цього, за результатами квартального звіту материнської компанії JKX Oil & Gas plc, у третьому кварталі 2018 року прослідковується збільшення виробництва по всій Групі на 8,1%, якщо порівнювати з другим кварталом 2018 року і на 3,6% зросло річне виробництво Групи.