Новини

Список новин

 

Список
новин:

JKX Oil&Gas plc розрахувалася по борговим зобов’язанням та призначає нового фінансового директора

Лондон, 20 лютого 2020 року – JKX Oil&Gas (далі – Компанія) , дочірнім підприємством якої є СП «Полтавська газонафтова компанія» (далі – СП ПГНК), здійснила остаточну виплату у розмірі $5,82 млн за конвертованими облігаціями 2013 року, в тому числі $5,44 млн основного боргу. Вперше за 10 років JKX Oil&Gas не має боргу – про це повідомила Компанія на Лондонській фондовій біржі.

«Відтепер зобов’язання по облігаціях повністю погашені, ми переконані, що це значно покращує фінансову стабільність Компанії та зміцнить наші інвестиційні можливості. Ми плануємо розвивати наш бізнес із фокусом в Україні і надалі. Разом з тим, в складних умовах на ринку газу сьогодні, наш сектор потребує додаткових стимулів, таких як зниження фіскального навантаження», – повідомив СЕО JKX Віктор Гладун.

Також, на біржі повідомили, що Дмитро Піддубний, Фінансовий директор СП ПГНК обійматиме посаду Фінансового директора JKX Oil&Gas. На цій посаді він замінить Бена Фрейзера, який вирішив продовжити свій кар’єрний розвиток в іншому секторі.

Нагадаємо, JKX в 2019 році збільшила видобуток вуглеводнів на 20% в порівнянні з 2018 роком – до 10,748 тис. барелів нафтового еквівалента на добу. Видобуток всіх вуглеводнів в Україні при цьому зріс на 52% – до 5,584 тис. барелів. Інвестиції JKX за підсумками минулого року склали більше ніж $26 млн, велика частина з яких припала на Україну – більше $18 млн.

Довідка

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, що було створене у 1994 році. СП ПГНК є одним з лідерів серед недержавних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та підготовка нафти та газу.