Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія виробила більше скрапленого газу за рахунок модернізації своєї LPG установки

Полтава, 7 серпня 2020 р. – СП «Полтавська газонафтова компанія» (далі – СП ПГНК) виробила у липні на 17% більше скрапленого газу (LPG), ніж у попередньому місяці за рахунок модернізації установки з виробництва LPG.

У липні 2020 року компанія виробила 1420 тон скрапленого газу, що на 171 тону більше, ніж у попередньому місяці.

Підвищення ефективності вилучення пропан-бутану із природного газу всього на 1%, дозволило компанії збільшити обсяг отриманої продукції на 17%. Виробник технології – канадська компанія Propak Systems.

«В умовах виснаження родовищ вуглеводнів, ми вивчаємо та застосовуємо інноваційні технічні рішення, які дозволяють збільшити ефективність вилучення LPG. Очікуємо, що модернізована LPG установка дозволить збільшити обсяг скрапленого газу більше ніж на 20%» – прокоментував СЕО СП ПГНК Віктор Гладун.

Компанія була першою серед приватних компаній, яка у 2011 році побудувала установку поглибленого вилучення скраплених вуглеводнів. Окрім цього ПГНК має власну лабораторію для проведення аналізу скрапленого газу, а також отримала підтвердження відповідності скрапленого газу власного виробництва європейському стандарту EN 589:2017.

Довідка:

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, засноване в 1994 році. Сфера діяльності – пошук, розвідка та видобування нафти і газу. За результатами 2019 року видобуток природного газу СП ПГНК склав 280,7 млн м3 (+55%), нафти та конденсату – 47,4 тис. тон (+41%). Також, виробництво LPG збільшилося до 13,7 тис. тон, що на 33,4% більше ніж в 2018 році.