Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія збільшила видобуток газу на 56,9% за результатами першого півріччя 2019 року

ПГНК збільшила видобуток природного газу на 56,9%

Київ, 12 липня 2019 року – СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) оголосила результати роботи за 1 півріччя 2019 року. У період із січня по червень 2019 року ПГНК збільшила видобуток природного газу на 56,9% у порівнянні до такого ж періоду минулого року, а нафти та конденсату – на 19%.

За фактом роботи компанія видобула 131,3 млн м3 природного газу та 20,5 тис тон нафти та конденсату. Перші два квартали відзначились завершенням буріння двох нових свердловин: №3 Західномашівської площі та нафтової свердловини №81 Новомиколаївського родовища.

Додаткові об’єми видобутку вдалось забезпечити завдяки успішним капітальним ремонтам свердловин (КРС) та інтенсифікації видобутку, у тому числі №101, 126 та 138 Ігнатівського родовища, а також №16 Новомиколаївського родовища. Свердловина №103 Ігнатівського родовища демонструє стабільний добовий видобуток, який складає 210 тис м3. Загалом за вказаний період було виконано десять проектів на свердловинах із власного фонду ПГНК, а також фонду державних компаній. Зокрема, дві свердловини відносяться до фонду ліквідованих та законсервованих свердловин АТ «Укргазвдобування» (УГВ), та одна свердловина – до фонду НАК «Надра України».

«У другому кварталі 2019 року СП ПГНК продовжила збільшувати видобуток. За результатами першого півріччя компанія перевиконала показники минулого року з видобутку природного газу на 56,9%. Така позитивна динаміка є результатом як буріння нових свердловин так і програми робіт з КРС та інтенсифікації видобутку. Звичайно, це стало можливим завдяки злагодженій роботі усієї команди та, насамперед, геологічного та технічного департаментів. Ми продовжуємо виконувати затверджений план робіт та наразі завершуємо буріння свердловини №142 Ігнатівського родовища. Наша мета – збільшувати видобуток у найбільш раціональний та ефективний спосіб на благо компанії та всіх акціонерів», – зазначив Генеральний директор СП ПГНК Віктор Гладун.

За п’ять місяців 2019 року ПГНК нарахувала 272 млн грн ренти за видобуток природного газу, нафти та конденсату, з цієї суми 13,6 млн грн були спрямовані в місцеві бюджети адміністративних одиниць Полтавської області, а саме у  бюджети Полтавської області, районних бюджетів, а також до бюджетів Нехворощанської ОТГ, Драбинівської ОТГ, Терешківської ОТГ та Базилівщинської селищної ради.

Крім цього, за результатами звіту материнської компанії JKX Oil & Gas plc, у першому півріччі 2019 року прослідковується збільшення виробництва по всій Групі на 16.1%, порівняно з 1 півріччям 2018 року.