Новини

Список новин

 

Список
новин:

ПГНК однією з перших на ринку запустила систему контролю якості скрапленого газу відповідно до нового європейського стандарту

СП ПГНК отримала паспорт на скраплений газ, відповідно до нового європейського стандарту

Полтава, 7 лютого 2019 року – СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) одна з перших компаній здатна робити контроль якості скрапленого газу відповідно до стандарту ДСТУ EN 589:2017.

Сертифікована хіміко-аналітична лабораторія ПГНК розширила сферу компетенції, додавши вимірювання якості скрапленого газу за стандартом ДСТУ EN 589:2017 “Палива автомобільні. Газ нафтовий скраплений. Технічні вимоги та методи контролювання”. На думку експертів ПГНК, станом на сьогодні, це єдина приватна газовидобувна компанія, яка оновила та розширила сферу компетентності у проведенні вимірювань відповідно до вимог згаданого стандарту.

«Наразі нові потужності лабораторії ПГНК використовуються для задоволення власних потреб. Відтепер компанія самостійно аналізує скраплений газ, вилучений з вуглеводнів власного видобутку, та вхідну сировину відповідно до нового стандарту», – прокоментував новину Директор з комерційних питань ПГНК Андрій Довганюк

Генеральний директор ПГНК, Віктор Гладун, відзначив: «ПГНК стала однією з компаній, здатних самостійно проводити оцінку відповідності скрапленого газу стандарту ДСТУ EN 589:2017. Таким чином ПГНК перевіряє та підтримує високу якість власної продукції, а також адаптована до норм європейського ринку скрапленого газу. Крім того, лабораторія має потенціал і в наданні сервісних послуг для наших партнерів».

ПГНК перейшла на підготовку скрапленого газу за стандартом EN 589:2017 у лютому 2018 року в рамках гармонізації національних нормативних документів з європейськими нормами, коли новий стандарт мав замінити застарілий ГОСТ 27578-87. Нагадаємо, що компанія першою серед приватних газовидобувних підприємств побудувала LPG завод у 2011 році.

Новий паспорт якості скрапленого газу СП ПГНК