Новини

Список новин

 

Список
новин:

Попит на скраплений газ в Україні може досягти 2 млн тонн на рік до 2022 року – ПГНК

Київ, 18 травня 2018 г. – Попит на скраплений газ в Україні може досягти 2 млн тон на рік до 2022 року. Про це заявив Артем Поставний, керівник напрямку реалізації скраплених вуглеводнів і експерт з комерційних питань Полтавської газонафтової компанії (ПГНК), в ході форуму «Української Асоціації Скрапленого Газу» (УАСГ) – Congress ULPGA 2018.

На думку експертів ПГНК, ринок скрапленого газу збереже тенденцію до зростання і може розширитися на 400-500 тис.т. в найближчі 3-4 роки. При цьому, залежність від імпорту скраплених вуглеводневих газів може негативно вплинути на стабільність ринку. На сьогоднішній день Україна імпортує близько 75%, в той час як обсяги власного виробництва ресурсу скорочуються.

«Не дивлячись на тенденцію щодо зниження обсягів виробництва скрапленого газу в Україні, ПГНК є одним з лідерів серед приватних газодобувних компаній на ринку і останні кілька років утримує стабільне виробництво скрапленого вуглеводнів на рівні 10 000 т. на рік», – зазначив Поставний в своєму виступі на форумі.

ПГНК планує і надалі розвивати цей напрям. На даний момент головним завданням компанії є збільшення виробництва і дозавантаження потужностей власної установки з вилучення скрапленого газу. Для цього ПГНК не тільки прагне нарощувати власний видобуток вуглеводнів, а й активно шукає зовнішніх постачальників ресурсу.