Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія підтримує відкриті аукціони на нафтогазові ліцензії

СП ПГНК за конкуренцію на нафтогазовому ринку

Київ, 6 грудня 2018 року – Сьогодні Державна служба геології та надр України (Держгеонадр) запустила перший в історії країни онлайн аукціон на нафтогазові ліцензії. Зокрема, вже були опубліковані 10 лотів з 30 ділянок, які будуть виставлені на продаж у березні 2019 року.

Полтавська газонафтова компанія (ПГНК) повністю підтримує це історичне рішення, оскільки вважає, що тільки через відкриті аукціони можна залучити міжнародних інвесторів та досягти суттєвого зростання видобутку газу в Україні.

«ПГНК завжди виступала за необхідність прозорої системи продажу ліцензій, зокрема через онлайн-аукціони. Це – один з основних принципів цивілізованого та конкурентного нафтогазового ринку», – зазначив Генеральний директор ПГНК Віктор Гладун.

ПГНК планує детально вивчити всі запропоновані ділянки та, у разі зацікавленості, взяти участь в аукціоні. Також сподіваємося, що Уряд та Держгеонадр продовжать втілення Дорожньої карти з пришвидшення проведення нафтогазових аукціонів, а відкриті аукціони згодом стануть безперечним стандартом для розподілу нафтогазових ліцензій.

Полтавська газонафтова компанія висловлює вдячність Асоціації газовидобувних компаній України, Українській енергетичній біржі та системі Прозорро за підтримку реформ у нафтогазовій сфері, яка зробила можливим новий підхід до розподілу ліцензій.