Новини

Список новин

 

Список
новин:

Артем Поставний: ПГНК продовжує розвивати LPG напрямок і прогнозує збільшення власного виробництва на 2019 рік

Київ, 17 травня. – Представник СП «Полтавська газонафтова компанія», Артем Поставний, виступив на CONGRESS ULPGA 2019, щорічній конференції, яку організовує Українська Асоціація скрапленого газу (УАЗГ). Захід проходить 16 і 17 травня в м.Києві.

Артем Поставний: ПГНК продовжує розвивати LPG напрямок і прогнозує збільшення власного виробництва на 2019 рік

Конференція присвячена обговоренню найбільш актуальних питань ринку скрапленого газу, включаючи такі його аспекти як перспективи розвитку ринку, податкова політика, диверсифікація поставок, інструменти підвищення внутрішнього виробництва, логістика, зберігання та автоматизація.

Спікером однієї з панелей першого дня конференції виступив керівник напрямку реалізації скраплених вуглеводнів СП ПГНК – Артем Поставний. У своєму виступі представник компанії розказав про історію, досвід та досягнення ПГНК у сфері виробництва скрапленого газу. Він зазначив, що компанія побудувала завод з виробництва LPG (СВГ) ще у 2011 році і стала першою серед приватних підприємств України, що реалізувало такий проект.

Аналізуючі показники компанії у динаміці виробництва зріджених вуглеводнів, Поставний відзначив зміну тенденції з падіння – на зростання починаючи з 2017 року. Збільшенню виробництва посприяло зростання видобутку вуглеводнів і дозавантаження заводу сировиною сторонніх постачальників.

На 2019 рік у компанії прогнозують додаткове зростання показників виробництва зрідженого газу.

«Полтавська газонафтова компанія розглядає можливості, як для збільшення видобутку вуглеводнів, так і виробництва скрапленого газу. За минулий рік наша команда реалізувала стратегію по дозавантаженню потужностей заводу LPG з 25% до 40% . Оскільки цей вид палива продовжує показувати тенденцію до зростання споживання, ми будемо продовжувати розвивати цей напрямок в компанії. Ми бачимо в цьому потенціал», – прокоментував Артем Поставний.

Для реалізації поставленої мети, компанія планує збільшити видобуток природного газу в 2019 році і співпрацювати з постачальниками сировини. Також, нагадаємо, у вересні 2018 JKX Oil & Gas plc, материнська компанія ПГНК, затвердила план розвитку ПГНК на 5 років.

***
СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, що було створене у 1994 році. СП ПГНК є одним з лідерів серед недержавних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та підготовка нафти та газу. Полтавська газонафтова компанія використовує найсучасніші технології і методи, задля власного внеску у досягнення Україною енергетичної незалежності.