Новини

Список новин

 

Список
новин:

Перша свердловина ПГНК у 2019 році дала продукцію

Полтава, 3 травня 2019 року – СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) повідомляє про початок видобутку зі свердловини №3 на Західно-Машівській площі. Це перша свердловина, пробурена компанією у 2019 році. Свердловину споруджено похило-скерованим бурінням із відходом від вертикалі 625 метрів. Глибина свердловини – 3570м. Середньодобовий дебіт газу на сьогодні складає – 126 тис. куб. м., добовий дебіт конденсату –  19 барелів (761 барелів нафтового еквівалента на день).

«Відповідно до затвердженого 5-річного плану розвитку, ПГНК розпочала діяльність на Західно-Машівській площі. Перший проект на цій ділянці – ремонт свердловини №215, яку ПГНК експлуатує в рамках сервісного контракту з УГВ, був успішно реалізований ще минулого року. У грудні 2018 року почалось буріння нової свердловини №3. Сьогодні я радий повідомити про початок видобутку зі свердловини. Ми продовжуємо вивчати потенціал цієї площі, для цього провели 3D сейсміку. Є плани пробурити ще декілька нових свердловин на наших ліцензіях», – відмітив Віктор Гладун, Генеральний директор СП ПГНК.

«Це перша свердловина, яку пробурила ПГНК на Західно-Машівській площі. Буріння відбувалось у складних гірничо-геологічних умовах, проте без серйозних ускладнень. Свердловину було проперфоровано та введено в експлуатацію. Усі роботи виконані українськими підрядними компаніями. Так, буріння здійснене полтавською компанією ТОВ «Спецмехсервіс. Сервісні послуги з похило-скерованого буріння надавала компанія ТОВ «Укрнафтагазсервіс», постачальником бурових розчинів виступила компанія ПрАТ «НДІКБ БІ» – повідомив Микола Оринчак, технічний директор ПГНК.

У вересні 2018 року JKX Oil&Gas plc, материнська компанія ПГНК, затвердила план розвитку ПГНК на 5 років. Буріння свердловини №3 відбулось у рамках виконання зазначеного плану. Нагадаємо, що це друга пробурена свердловина після майже 5-річної відсутності робіт з нового буріння. Також зазначимо, що у планах ПГНК на 2019 рік ще заплановано буріння декількох нових свердловин і бокових стовбурів.

Окрім нового буріння, компанія продовжує реалізацію програми з КРС та інтенсифікації видобутку, у тому числі із фонду орендованих свердловин. Завдяки цим проектам, ПГНК за підсумками 1 кварталу 2019 року, збільшила показники видобутку вуглеводнів на 35,1% у порівнянні з 4 кварталом 2018.