Новини

Список новин

 

Список
новин:

СП ПГНК нарахувала 543,2 млн гривень рентної плати до державного бюджету за 10 місяців 2021 року

25 листопада, Київ – СП «Полтавська газонафтова компанія» (далі – СП ПГНК) нарахувала 543,2 млн гривень рентної плати до державного бюджету України за 10 місяців роботи, з яких 27,1 млн гривень це зарахування до місцевих бюджетів Полтавщини, зокрема:

  • До обласного бюджету – 10,8 млн гривень;
  • До бюджетів сільрад – 16,2 млн гривень.

Рентна плата формується з двох складових: кількість видобутої сировини та ціна на вуглеводні. Враховуючи сприятливу цінову кон’юнктуру, СП ПГНК відновила робочу програму протягом 2021 року та продовжує сумлінно сплачувати рентну плату за користування надрами до бюджетів всіх рівнів .

«Діяльність нафтогазовидобувних компаній є вкрай важливою для наповнення не лише державного бюджету, а й становить левову частку при формуванні місцевих бюджетів. Рентні надходження, отримані від ПГНК, громади можуть використовувати на розбудову територій, покращення інфраструктури та підтримку навчальних закладів. Більше того, Компанія додатково реалізувала на благодійній основі ряд соціально-важливих проектів, які спрямовані на покращення рівня життя місцевого населення», – прокоментував Генеральний директор СП ПГНК Віктор Гладун.

Так, з січня по листопад 2021 року, СП ПГНК уклала низку соціальних угод та надала 3,1 млн гривень безповоротньої фінансової допомоги. Зокрема, Компанія долучилася до облаштування Парку медичних працівників та профінансувала ремонт артезіанської свердловини і вуличного освітлення у Нехворощі, , здійснила ремонт ділянки дороги до Андріївського ліцею, реалізувала будівництво водогону на території села Базилівщина, надавала підтримку навчальним закладам та спортивним організаціям Новосанжарщини тощо.

Довідка

СП «Полтавська газонафтова компанія» – спільне українсько-британське підприємство, яке було створене у 1994 році, є дочірнім підприємством JKX Oil & Gas plc. СП ПГНК є одним з лідерів серед недержавних нафтогазовидобувних підприємств України. Сфера діяльності компанії – пошук, розвідка, видобуток та підготовка газу та нафти. Полтавська газонафтова компанія використовує найсучасніші технології і методи у досягнення Україною енергетичної незалежності.

Материнська компанія, JKX Oil&Gas plc,  керується Радою директорів. Генеральним директором СП ПГНК та JKX Oil&Gas plc є Віктор Гладун, який очолює компанію з 2016 року.