Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія перерахувала 5,89 млн грн рентної плати у місцеві бюджети Полтавської області

Київ, 18 квітня 2018 р. – За результатами фінансової звітності за перший квартал 2018 року, СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) перерахувала до місцевих бюджетів Полтавської області 5,89 млн грн рентної плати. Так, у січні було перераховано 2,16 млн, у лютому – 1,86 млн та у березні – 1,86 млн грн. Всього до державного бюджету було перераховано 117,8 млн грн рентної плати за перший квартал 2018 року.

Відрахування здійснюються з 1 січня 2018 року відповідно до Закону України 1793-VIII, згідно з яким 5% від загального обсягу рентних платежів за користування надрами перераховуються до місцевих та обласних бюджетів. Метою нововведеного механізму є стимулювання розвитку тих місцевих осередків, в яких працюють газовидобувні підприємства. Очікується, що кошти будуть використані, у тому числі, на розвиток інфраструктури, підвищення енергоефективності цих регіонів.

Відповідні відрахування від сплати ренти ПГНК передаються в бюджети Нехворощанської та Драбинівської об’єднаних територіальних громад, а також Базилівщинської сільської ради, які розташовані у Новосанжарському та Машівському районах Полтавської області.

Крім того, ПГНК продовжує реалізацію власної програми з підтримки регіонів, на яку у 2017 році було виділено понад 150 тис. дол. США. Зокрема, компанія надає безповоротну фінансову допомогу освітнім закладам Новосанжарського та Машівського районів, фінансує проведення ремонтних робіт на автодорогах регіонального і місцевого значення та будівництво і ремонт магістральних мереж водопостачання. Також компанія організовує благодійні культурні заходи для мешканців місцевих громад.