Новини

Список новин

 

Список
новин:

ПГНК відновила переробку імпортної сировини для збільшення виробництва СВГ

Полтавська газонафтова компанія (ПГНК) продовжує працювати над збільшенням обсягів виробництва скрапленого вуглеводневого газу (СВГ). Так, у період з 12 по 16 червня ПГНК отримала першу партію сировини, імпортованої з Казахстану для дозавантаження своїх потужностей з виробництва СВГ (пропан-бутану автомобільного). Всього було закуплено 480 тон широкої фракції легких вуглеводнів (ШФЛВ).

«Збільшення видобутку, а також дозавантаження потужностей заводу з виробництва скраплених вуглеводнів є пріоритетом для нашої компанії. На сьогодні ми вже збільшили обсяг виробництва СВГ на 15% », – зазначив Генеральний директор ПГНК Віктор Гладун.

Поточне завантаження виробничих потужностей дозволяє ПГНК приймати до 80 тон сировини щодня.

«Ми ще тестуємо технологію додаткового вилучення СВГ із ШФЛВ, поставленої з Казахстану. Однак, збільшення добового виробництва вже майже в два рази збільшило періодичність аукціонів з продажу скрапленого газу, які проводить наша компанія», – заявив директор комерційного департаменту ПГНК Андрій Довганюк.

Останнього разу ПГНК імпортувала близько 130 тон ШФЛВ на початку 2015 року. Однак, через проблему подвійного оподаткування, яка існувала на той час, компанія призупинила закупівлі.

Нагадаємо, що Полтавська газонафтова компанія – перший приватний виробник скрапленого газу в Україні. ПГНК побудувала власний завод з виробництва СВГ в 2011 році. Починаючи з літа 2017 року, ПГНК перейшла на виробництво пропан-бутану автомобільного, а в 2018 році отримала підтвердження відповідності якості скрапленого газу власного виробництва з європейським стандартом EN 589:2017.