Новини

Список новин

 

Список
новин:

JKX Oil&Gas опублікувала звіт на Лондонській фондовій біржі за перше півріччя 2019 року

Лондон, 31 липня 2019 року – Материнська компанія СП ПГНК, JKX Oil&Gas plc (далі – JKX або Група), опублікувала звіт за перше півріччя 2019р.

Відповідно до звіту  український актив компанії забезпечив зростання видобутку всієї Групи за рахунок виконання програми робіт з буріння та капітального ремонту свердловин.

Нижче стейтмент Генерального директора, Віктора Гладуна, щодо результатів роботи СП ПГНК за відповідний період.

(зі звіту JKX Oil & Gas plc)

Генеральний директор ПГНК, Віктор Гладун

«Радий повідомити, що рівень нашого середньодобового видобутку в Україні в першій половині 2019 року склав 5 188 барелів нафтового еквівалента (бне) на добу, що на 49% вище того рівня, який у нас був в першій половині 2018 року. Цьому сприяли перші результати п’ятирічного плану розробки, здійснення якого ми розпочали в другій половині 2018 року, включаючи, зокрема, буріння бічного стовбура свердловини Ігн-103.

Ми продовжуємо експлуатувати підрядний буровий верстат з метою виконання плану розробки родовищ, у зв’язку з чим перша половина 2019 року була інтенсивною. Ми закінчили дві нові свердловини, ЗМ-3 і НМ-81, і виконали ряд робіт з інтенсифікації видобутку, включаючи сім капремонтів. У липні закінчили третю нову свердловину, Ігн-142, яка сприяла подальшому зростанню рівня видобутку і поліпшила наше розуміння про Ігнатівське родовище. Крім того, виконано роботу по сейсміці 3D на Західній Машівці, проведено інтерпретацію даних, що дозволило нам визначити точку для наступної нової свердловини, ЗМ-4, буріння якої заплановане на друге півріччя.

Я б хотів скористатися можливістю і відзначити те, як наш персонал справляється зі збільшеним об’ємом робіт на промислі і збільшеними обсягами переробки газу на заводі, при цьому продовжуючи підтримувати стандарти охорони праці, техніки безпеки і охорони навколишнього середовища.

Ціна реалізації газу в Україні знизилася, особливо у другому кварталі, що відображає зниження цін в Європі. В результаті ми відклали продажі, і на кінець червня збільшили запас приблизно до 25 млн м3. Ми маємо намір реалізувати цей обсяг в четвертому кварталі, так як зазвичай продажна ціна газу в Україні підвищується з настанням опалювального сезону.

Обсяг нашого видобутку нафти стає все більш істотним, в липні він в середньому становив понад 1400 бне на добу. При тому, що ціни на нафту в Україні залежать від змін ціни марки Brent, вони також схильні до впливу циклічних місцевих факторів, і ми відповідно збільшуємо і знижуємо рівні наших запасів нафти. На кінець червня у нас у сховищі було близько 46 тис.барелів, цей обсяг знизився приблизно на третину після проведення торгів в липні.

Незважаючи на несприятливі умови на газовому ринку, наш бізнес в Україні як і раніше забезпечив сталий прибуток у першій половині року і генерував достатній потік грошових коштів від операційної діяльності для того, щоб продовжити інвестувати в наші родовища відповідно до п’ятирічного плану розробки родовищ без потреби в якомусь зовнішньому фінансуванні.

Ми очікуємо в цьому році заключного рішення у справі, пов’язаній з позовами по ренті за 2010 рік. У той же час щодо однієї з восьми справ, пов’язаних з позовами по ренті за 2015 рік, було остаточно вирішено в нашу користь, і ми очікуємо, що протягом двох наступних років будуть врегульовані інші сім».

Генеральний директор СП ПГНК

Віктор Гладун