Новини

Список новин

 

Список
новин:

Технічний директор ПГНК презентував досвід компанії у бурінні бічних стовбурів

Львів,  23 травня 2019р. – Микола Оринчак, Технічний директор СП ПГНК, виступив на Carpathian Oil & Gas Conference 2019 та розповів про економіку та ефективність застосування технології буріння бічних стовбурів Полтавською газонафтовою компанією (далі – ПГНК).

Микола Оринчак, Технічний директор СП ПГНК

Микола Оринчак, Технічний директор СП ПГНК, виступив на Carpathian Oil & Gas Conference 2019

Технологія буріння бічних стовбурів сьогодні є достатньо ефективною, особливо в умовах робіт на виснажених родовищах. Разом з тим, результативність технології залежить від уміння її застосування технічними спеціалістами та досвідченості геологів.

Представник ПГНК зауважив, що успішність робіт компанії з ремонту свердловин та буріння бічних стовбурів на сьогодні складає 83%, зокрема, із 23 робіт, 19 були успішними, тобто проекти фінансово окупились та були продуктивними, і лише 4 з них не принесли очікуваний результат.

Микола Оринчак зазначив: «ПГНК була чи не найпершою компанією, яка почала застосовувати технологію буріння бічних стовбурів. Компанія стала першою в Україні, яка пробурила найдовший горизонтальний стовбур у 2010 році на свердловині Р-103, його довжина становила 790м. У 2019 році були пробурені 3 бічних стовбури, найуспішнішим є №103 Ігнатівського родовища. Початковий дебіт газу на свердловині становив 269 тис.м3. Важливим фактором успішності проектів є відносно низькі капітальні інвестиції. ПГНК з мінімальними затратами отримує успішність проектів, мабуть, найвищу по ринку. Це — результат ефективної взаємодії технічного департаменту та команди геологів».

Конференція Carpathian Oil & Gas Conference 2019 організовується консалтинговою компанією EXPRO та відбувається вже вдруге. Захід об‘єднав фахівців компаній з країн Карпатського регіону: України, Польщі, Угорщини, Словаччини, Чехії, Румунії та Австрії, а також з інших країн. ПГНК виступила партнером заходу.