Новини

Список новин

 

Список
новин:

JKX призначає нових директорів

JKX Oil & Gas plc повідомляє про призначення Адріана Коутса, Михайла Бакуненка і Володимира Русінова невиконавчими директорами Компанії. Ці призначення набувають чинності з 11 грудня 2017 року.

Наразі Адріан Коутс є директором компанії «Thor Explorations», яка зареєстрована на біржі Торонто і займається пошуком корисних копалин. Пан Коутс працював невиконавчим директором «Regal Petroleum» з 2008 по 2017 рік і «Polyus Gold» з 2010 по 2015 рік. Він має багаторічний досвід у галузі інвестиційної банківської діяльності, обіймав посади у банках HSBC, UBS і Credit Suisse First Boston, зі спеціалізацією у мінерально-сировинному секторі.

 

 

З вересня 2015 року Михайло Бакуненко є виконавчим головою ради директорів ПАТ «Укрнафтобуріння» («УНБ»), третьої за величиною приватної газонафтовидобувної компанії України. JKX належить 10% у компанії «УНБ». З 2011 по 2015 рік пан Бакуненко  був заступником голови ради директорів, директором з корпоративного розвитку та стратегії ПАТ «Укрнафта», найбільшої нафтовидобувної компанії України. До цього він 8 років працював у інвестиційно-банківському бізнесі, зокрема в «Goldman Sachs» у Нью-Йорку і «Renaissance Capital» у Москві і Києві. Пан Бакуненко також є директором «Eclairs Group Limited», найбільшого акціонера JKX, якому належить 27,47% у компанії.

 

Володимир Русінов є керуючим директором «Proxima Capital» з березня 2015 року. Він працював невиконавчим директором JKX з січня 2016 року по червень цього року. Раніше пан Русінов був керівником інвестиційно-банківських послуг у нафтогазовому секторі компанії «Renaissance Capital». До цього він працював у компаніях «Goldman Sachs», «Merrill Lynch» та ABN AMRO.

Тепер Рада складається з Ганса Йокума Горна (голова), Адріана Коутса, Михайла Бакуненка, Володимира Русінова, Андрія Штирби і Володимира Татарчука.  Ганс Горн, Адріан Коутс та Андрій Штирба є незалежними невиконавчими директорами. Кандидатуру пана Коутса висунуто на посаду старшого незалежного директора.

Тепер ревізійна комісія, що вступає в дію негайно, буде складатися з Адріана Коутса (голова), Михайла Бакуненка, Ганса Йокума Горна, Володимира Русінова та Андрія Штирби. Пана Штирбу призначено головою комітету з питань винагород, а Ганса Горна та Володимира Татарчука – членами зазначеного комітету.  Ганс Йокум Горн буде очолювати комітет з питань призначень, а Адріан Коутс та Андрій Штирба будуть членами зазначеного комітету.

Коментуючи дане повідомлення, Ганс Йокум Горн, голова Ради директорів JKX, зазначив: «Хороше корпоративне управління є важливим для JKX, і Рада, яку ми сьогодні оголосили, відображає баланс, що представляє інтереси всіх акціонерів. Ми сподіваємося найближчим часом повідомити про призначення додаткового незалежного директора для подальшого посилення незалежності Ради. А далі ми хочемо зосередитися на реалізації потенціалу компанії».

Компанія має намір скликати позачергові загальні збори у новому році, щоб усі акціонери мали змогу продемонструвати свою підтримку нового складу Ради.