Новини

Список новин

 

Список
новин:

Полтавська газонафтова компанія збільшила видобуток природного газу у 2018 році

СП ПГНК збільшує об’єми видобутку природнього газу у 2018 році

Київ, 10 січня 2019 року – СП «Полтавська газонафтова компанія» (ПГНК) оголосила результати роботи за дванадцять місяців 2018 року. Протягом періоду з січня по грудень 2018 ПГНК збільшила обсяги видобутку газу, нафти та конденсату, відновила бурову програму та продовжила роботу в рамках переглянутої програми інтенсифікації видобутку.

Обсяги видобутку газу за дванадцять місяців 2018 року склали 181,45 млн м3, що свідчить про зріст видобутку на 4,9% у порівнянні з 2017 роком. Видобуток нафти та конденсату за чотири квартали склав 33,64 тис. тонн. Також компанія виробила 10,29 тис.тонн СВГ (LPG).

Зростання виробництва стало можливим завдяки відновленню Полтавською газонафтовою компанією бурової програми та успішної реалізації робочої програми з капітального ремонту та відновлення свердловин. Так, компанія завершила буріння нової свердловини Е308 у третьому кварталі та розпочала буріння нової свердловини на Західно-Машівській площі у четвертому кварталі 2018 року. Результатом програми капітальних ремонтів (КРС) та інтенсифікації видобутку є відновлення 20 свердловин (програма 2018 року), 8 з яких належать до фонду державних підприємств. Серед позитивних факторів також варто відзначити завершення робіт з буріння бічного стовбура свердловини IG103 Ігнатівського родовища, початковий добовий дебіт якої склав понад 300 тис.м3 природного газу.

Окрім цього, ПГНК стала першою в Україні газовидобувною компанією, яка добровільно відкрила власну геологічну інформацію та опублікувала на своєму сайті. Метою цього кроку є боротьба зі «сплячими» ліцензіями та збільшення прозорості у сфері надрокористування. Також компанія продовжує бути найактивнішим газовидобувним підприємством з реалізації природного газу через прозорі електронні торговельні майданчики та виступає за створення повноцінної газової біржі, а згодом й газового хабу.

За 2018 рік ПГНК нарахувала 549 млн грн ренти за видобуток природного газу, нафти та конденсату, з цієї суми 27,4 млн грн були спрямовані в місцеві бюджети адміністративних одиниць Полтавської області, а саме у бюджети Нехворощанської ОТГ, Драбинівської ОТГ, Базилівщинської селищної ради, а також Микільської селищної ради

«У 2018 році Полтавська газонафтова компанія відновила програму буріння, що є одним з найголовніших досягнень всієї команди. Окрім цього ми раді відзначити, що позитивні результати показала наша програма з інтенсифікації видобутку, яку ми розробили та почали впроваджувати ще наприкінці 2017 року. Завданням на наступний рік ми ставимо збереження динаміки зростання видобутку. Для цього ми дивимось на нові можливості, у тому числі розглядаємо участь в аукціонах на нові ліцензії. Загалом результати року ми оцінуємо як позитивні», – зазначив Генеральний директор СП «ПГНК» Віктор Гладун.

Також, за результатами звіту материнської компанії JKX Oil & Gas plc, видобуток за 12 місяців 2018 року по всій Групі зріс на 3,2% у порівнянні із 2017р.